Meripartio

Auran Tähti Pojat on turkulainen meripartiolippukunta, joka toteuttaa Suomen Partiolaisten partio-ohjelman mukaista toimintaa maalla ja merellä. Lippukunnan koulutusalus s/y Merisudella harjoitellaan purjehdus- ja merenkulkutaitoja aina sudenpennusta lähtien.

Purjehduskalenteri 2024

Merisuden päivä- ja iltapurjehduksille ilmoittaudutaan alla olevalla linkillä:

https://www.lyyti.fi/reg/merisudenpurjehdukset1_2024

Alukselle mahtuu vain tietty määrä osallistujia, joten ilmoittaudu vain sellaisille purjehduksille, mille voit oikeasti osallistua. Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin tulee linkki, jonka kautta voi tarvittaessa perua osallistumisen. Ollessasi estynyt peruutathan paikkasi, jotta muilla on mahdollisuus osallistua!

Iltapurjehdukset ovat maksuttomia, päiväpurjehduksella on 5 euron ruokamaksu, joka maksetaan suoraan kipparille rannassa käteisellä tai MobilePaylla.

PäivämääräKohderyhmäIlta/päivä/yöAika
22.5.SudenpennutIlta
30.5.Sudenpentu-Seikkailija-TarpojaIlta17-20
3.6.Seikkailija-tarpojaPäivä9-15
3.6.Sudenpentu-Seikkailija-TarpojaIlta17-21
4.6.Sudenpentu-Seikkailija-Tarpojailta16-20
Kalenteri päivittyy ja lisää purjehduksia ilmestyy pitkin kautta. Ajankohtaisen tiedon löytää tältä sivulta tai kysymällä oman ryhmän johtajalta. Enemmän ja pidempiä purjehduksia järjestetään kippareiden resurssien, sekä osallistujien innokkuuden mukaan.

Suorituskirja

Kesäkaudesta 2024 eteenpäin Merisudella on käytössä suorituskirja. Suorituskirjan ideana on, että tasoja suorittamalla voi edetä pilssihiiren taidoista aina siihen pisteeseen, että on valmis osallistumaan Suomen Partiolaisten järjestämälle Kipparikurssille. Suorituskirjasta on helppo seurata omaa etenemistä ja nähdä, minkälaisia taitoja esimerkiksi matruusin tai perämiehen tulisi omata.

Ohjeita purjehdukselle lähtijälle

Purjehdusten lähtöpaikkana ja Merisuden kotisatamana toimii Heinänokan partiovenesatama (Heinänokantie 16, 20960 Turku). Suosittelemme hyödyntämään kimppakyytejä ja julkista liikennettä. Heinänokkaan pääsee bussilla numero 14, joka lähtee Kauppatorilta pysäkiltä D4.

Purjehdukselle lähtiessä kannattaa ottaa huomioon meren vaihtelevat sääolosuhteet, joten oikeanlainen varustautuminen on tärkeää riippumatta purjehduksen pituudesta. Tuulenpitävä vaatetus on usein hyvä olla mukana ja aluksella on suositeltavaa käyttää vaaleapohjaisia kenkiä, jotta kanteen ei tule jälkiä.

Merisudelta löytyy jokaiselle pelastusliivit, halutessaan voi käyttää omia.

Viikonloppupurjehdukset

Viikonloppupurjehdusten hinta on 30€. Maksu suoritetaan lippukunnan tilille (FI51 5711 7540 0000 92) ennen purjehdukselle osallistumista. Merkitse viestikenttään tapahtuman ja osallistujan nimi.

Mukaan tarvitset:

  • Veden- ja tuulenpitävä päällimmäinen vaatekerros, kumisaappaat
  • Pipo/muu päähine
  • Riittävästi vaihtovaatetta sään mukaan
  • Makuupussi ja alulakana
  • Hygieniatarvikkeet ja henkilökohtaiset lääkkeet yms.
  • Pyyhe, uimapuku, saunakassi
  • Vähän taskurahaa, esimerkiksi jäätelöön
  • Halutessaan pientä herkkua, ei sipsejä tms. murustavaa ja/tai sotkevaa
  • Muu erikseen ilmoitettu/omat tarpeet