Maksut ja jäsenedut

Jäsenmaksu

Partion jäsenmaksu peritään kalenterivuosittain. Jäsenmaksun maksamalla saa oikeuden osallistua Auran Tähti Poikien, Turun NMKY:n ja Suomen Partiolaisten järjestämään toimintaan.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat maksavat 1-jäsenen maksun. Alennetun maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset. Auran Tähti Poikien jäsenelle 1-jäsenmaksu muodostuu seuraavista osuuksista: Suomen Partiolaiset 34,50 €, Lounais-Suomen partiopiiri 27,00 €, Turun NMKY 20,00 € ja lippukunta 10,00 eli yhteensä 91,50 €.

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, kunhan se on tehtynä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Lisätietoja jäsenmaksuvapautuksen anomiseen täältä.

SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki: SOS-Lapsikylä tukee haasteellisessa elämäntilanteessa olevia perheitä lasten harrastuskustannuksissa. Harrastustukea suunnataan erityisesti niille lapsille ja nuorille (7–17-v), joille harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen ei olisi muuten mahdollista. Tukea voidaan myöntää ohjatun ja säännöllisen harrastuksen osallistumismaksuihin. Ensisijaisesti tukea myönnetään koulukuraattorin tai perhesosiaalityöntekijän kautta tulleisiin hakemuksiin ja mahdollisuuksien mukaan myös perheen itsenäisesti tekemiin hakemuksiin. Lisätietoja harrastustuesta osoitteessa: www.unelmista.fi ja unelmista@sos-lapsikyla.fi.

Jäsenrekisteri

Kuksa on Suomen Partiolaisten ylläpitämän jäsenrekisteri, jonka kautta ilmoittaudutaan retkille, leireille ja tapahtumiin. Pidäthän huolen, että Kuksassa on aina ajantasaiset yhteystiedot! Lippukunnan sisäinen uutiskirje Pulloposti toimitetaan Kuksassa ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin.

Retki-, leiri- ja purjehdusmaksut

Tapahtumamaksut maksetaan ohjeiden mukaan lippukunnan tilille. Tavoitteena on pitää maksut alhaisina, jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua partiotoimintaan. Turun NMKY:ltä on mahdollista hakea taloudellista tukea tapahtumamaksuihin ja varustehankintoihin. Tukea haetaan kirjallisesti yhdistyksen pääsihteeriltä. Lisätietoja nettisivuilta.

Jäsenedut

  • Partio-lehti on Suomen partiolaisten jäsenlehti. Partiolehti ja Lounais-Suomen partiopiirin jäsenlehti Repolainen toimitetaan kaikille ykkösjäsenille, ellei jäsen ole erikseen kieltänyt jäsenlehden toimitusta.
  • Partiolaiset saavat jäsenkortilla alennusta Scandinavian Outdoor -myymälöistä (ei koske partioasusteita). Jäsenkortti löytyy jäsenrekisteri Kuksasta.
  • Jäsenmaksunsa maksaneilla partiolaisilla on toiminnan vastuu-, tapaturma-, matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus LähiTapiolassa.
  • Kaikki jäsenet, joiden ykköslippukunta on Auran Tähti Pojat, ovat myös YMCA Turku – Turun NMKY:n jäseniä. YMCA järjestää monipuolista toimintaa, kuten suunnistusta, sukellusta, koripalloa ja kesäleirejä. Kesäleireillä on erikseen jäsenhinta. Lisätietoa www.ymcaturku.fi.
  • Kaikessa YMCA-toiminnassa (sisältäen myös partiotoiminnan) on partiovakuutuksen lisäksi voimassa laaja YMCA:n tapaturmavakuutus ilman omavastuuta. Vakuutus ei edellytä tietyssä hoitolaitoksessa asioimista, vaan tapaturman sattuessa voi hakeutua hoitoon haluamaansa paikkaan. Kulut maksetaan ensin itse ja kuitit toimitetaan YMCA:n toimistolle.